10 TIPS OM EEN INFLUENCER TE WORDEN

Als je denkt aan influencers, dan denk je aan mensen die de perfecte plaatjes uit hun leven laten zien en alles lijkt alsof ze het perfecte leven lijden. Ook altijd al een influencer willen zijn? Volg deze 10 tips en wordt een influencer!

Stel je voor: De sportschool is al jarenlang jouw favourite place, je plaatst al je work-out video’s op je Instagram en hebt ondertussen al aardig wat volgers. Dat ene leuke nieuwe fitness merk vindt jouw content ook mooi en vraagt om een samenwerking.

Bepaal doelen voor jezelf!

Sponsordeals met grote merken liggen natuurlijk wat verder in het vooruitzicht en vereisen veel input. Wanneer je net begint moet je dus eerst kleinere en meer haalbare doelen voor jezelf bepalen. Bepaal bijvoorbeeld hoeveel volgers je wilt behalen in een maand of laat je likes verdubbelen. Verwacht niet gelijk te veel van jezelf, pak het rustig aan.

Connect met andere accounts!
Volg soortgelijke accounts, reageer en like onder hun foto’s. Zo val je ook sneller op bij hun volgers maar ook bij de eigenaren zelf van dat account. Vinden zij jouw content ook leuk? Reken dan maar op een follow back en wat nieuwe likes.
Creëer een geheel in je feed

Een aantrekkelijk profiel is het allerbelangrijkste. Zorg dat jouw foto’s goed met elkaar matchen en dat het 1 geheel is. Behoud een nette ‘Instagram Feed’. Houd daarbij rekening met een paar belangrijke elementen:

De grootste die meetelt is de kleur van jouw foto’s. Gebruik dezelfde filter over jouw foto’s of maak de foto’s in hetzelfde licht. Zo voorkom je grote verschillen tussen de foto’s op jouw feed.

Voor deze filters zijn er een aantal handige apps, hier meer over in een volgende blog!

Maak een zakelijk profiel aan
Iedereen kan zijn of haar profiel instellen als een zakelijk profiel. Met deze optie kan je aangeven wat voor account jij hebt. Een voordeel hiervan is dat je heel veel statistieken te zien krijgt over jouw posts, likes, story’s en je volgers. Zo kan je daarop inspelen met content die je wilt gaan maken.
Connect met jouw favo merken
Connecties zijn het allerbelangrijkste voor een influencer. Get in touch met dat merk waar je zo graag een samenwerking mee zou willen. Trek de stoute schoenen aan en stuur gewoon een berichtje. Niet altijd hoef een aanvraag vanaf een bedrijf te komen, en zeker in de beginfase heb je de stoute schoenen vaak nodig. Op deze manier bouw je connecties en zien andere merken dat je aan samenwerkingen doet, waardoor zij jou daarna gaan benaderen. Zo blijven je samenwerkingen groeien en krijg je er steeds meer.

Lees je goed in
Natuurlijk wil je beloond worden voor de content die je maakt. Lees je daarom goed in voordat je begint met contracten. Er zijn veel bedrijven die proberen om deals te maken die voor de influencer niet eerlijk zijn. Zoek dus genoeg informatie op over het bedrijf, wat je ermee zou kunnen verdienen en andere tips. Desnoods vraag je andere influencers met ervaring om advies.

Wees transparant
Wees transparant naar je volgers. Zij waarderen het namelijk het meest als je echt laat zien wat er speelt achter de schermen, waar je mee bezig bent en wat er soms ook fout kan gaan. Niet alles gaat namelijk altijd maar perfect zoals de plaatjes eruitzien. Op deze manier creëer je juist meer engagement met jouw volgers en zullen ze eerder terugkomen naar jouw account omdat je geloofwaardig bent.

Probeer in de toekomst te kijken
Loopt het na een tijdje toch nog niet zoals je gewild had? Kijk dan is naar een andere routine, probeer dingen is op een andere manier. Misschien een andere inrichting van jouw feed? Meer story’s posten of toch wat ander soort content? Test verschillende dingen uit en kijk wat echt bij jou past en ook aan slaat!

Gebruik Hashtags en Story’s
Hashtags en story’s zijn belangrijke elementen. Je bereikt hiermee vaak een groep Instagrammers die jou nog niet volgen of die nog nooit jouw account hebben gezien. Nieuwe mogelijke volgers dus.
Doorzetten
Zit het even niet mee? Gaan de likes wat minder? Maar is het toch nog steeds wat jij het leukst vindt? Blijf dan daar zeker mee doorgaan. Uiteindelijk zal dit resulteren in de gewenste resultaten en zal je waardering krijgen voor jouw content!